Sound of feeling. -


Paris - photo diary #1

En av Paris' ellers fine gater ved broen over til Latiner Kvarteret.

Rundt hvert gatehjørne var det utallige koselige små kaféer med fin atmosfære og god mat.

Første dagen tok vi turen ned til Latiner Kvarteret for å spise hvor Notre Dame ligger i begynnelsen. Virkelig en super fin kirke med helt sinnsyk utsmykking!

En trendy pappa fra siden.

Pappa tok flere kaffer om dagen, og det ble flere kopper til slutt enn hva jeg klarte å få med meg.

Rundt overalt i Paris var alle gater og plasser skiltet med fine blå skilt med grønn kant. Kunne ikke Norge hatt sånne fine skilt?


Vi tok turen opp til vakre Sacre Cæur, det høyeste punktet i Paris, som ligger på toppen av Montmartre. Hvis du skal inn i kirken, ikke ha på deg shorts, for da kommer du ikke inn, noe jeg ikke gjorde...

Hver dag spiste god lunsj på ulike kaféer/restauranter, og kyllingsalat slo virkelig an hos meg!


Vi var også en tur innom Café de Flore som er den kjente kaféen som var med på en av episodene i Gossip Girl!

Den fantastisk fine utsikten over Paris fra toppen av Montmartre, Sacre Cæur.

På mandag kveld kom jeg hjem fra en fantastisk tur til Paris med pappa. Den uken var virkelig helt super, og vi fikk sett så utrolig mye mer enn hva vi hadde ventet å få med oss! Jeg kjenner jeg savner det allerede...At the Beach

 

(pictures from my trip to copenhagen a few weeks ago) music rule my world - kings of convenience

 Første kvelden i København bestemte Emma og jeg oss for å dra til en strand ett lite stykke unna på subwayen. Vi møtte noen andre danske bekjente venner av Emma, og satt rundt et bål i sanden. Gud så koselig det var når jeg tenker tilbake på det. Jeg savner virkelig København, det var en fin langhelg det.MOMENT OF ART

Fine øyeblikk tatt gjennom vindu i bil og fly tidlig onsdag morgen på vei til flyplassen på Gardermoen.Bilder av Norges kjente natur tatt høyt oppe i himmelen.Det å titte ned på små mennesker og byggninger som blir mindre og mindre er noe av det beste jeg liker med å fly, for man føler seg så fri på en helt egen måte.

Ankomst i Bergen til strålende sol etter en kort flytur og en koselig halvtime på buss.


Vi kjøpte fisk på fisketorget, og så den største fisken jeg har sett til salgs noen gang. Haha.


Hotellet har den herligste utsikten rett på den såkalte bryggen og rett ut ved havet.Tusling rundt i byen og oppdager mange små søte gater med brostein hele veien.

(Litt bilder fra første dag i Bergen med Ylva og hennes familie. Mer kommer)
Kaja


Yo, jeg er Kajas venn, jeg er kul.

Heiluuuu !!!! Jeg heter Martha, og har faktisk hatt en liten bloggrape hos Kaja før.. haha, bloggrape, den var ny...

Nå er jeg hos hu derre Kely, som dere sikkert har sett, hadde hun et veldig kreativt og poetisk innlegg for litt siden. (Jeg måtte lide meg gjennom timer med redigering av tusen blomster, snooork)

Neiiida, men poenget mitt er at jeg ville at Kaja skulle blogge om den fantastisk innholdsrike dagen vi hadde idag. Vi var nemmelig i en utrolig spennende by, som heter OSLO. På et sted som heter Karl Johan. Megafett.
Det var da altså meg, Kaja, Agnes og Maria som bega oss ut på denne spennende, oppdagelsesreisen i Oslo's gater, hahahaha... neida, nok tull for i dag Martha. Vi tok nåkon bildar, her er en litan smakebit av vår feete dag:

 Agnes på Peppes. Haha, hennes lykkeligste øyeblikk, jeg måte tåle syting om: "ååh, jeg er så sulten, Martha.. Jeg må ha pizza, NÅ!" Hahaha Kaja var altså for lazy til å legge ut et innlegg, så jeg tok den jobben med glæde. (sorry for alle de rare forsøkene på dialekt og rare ord, jeg snakker egentlig normalt.. tror jeg ...)

Men nå må jeg slutte, vi skal nemlig se på filmen "Chocolat", spise popcorn og drikke fanta lemon, og sikle over hvor sinnsykt deilig Johnny Depp er...

mosekoseoverdose fra hun med blåstripete tskjorte og rosa lebestift. 

Herregud, må bare legge til noe. Fikk nettopp totalt freakout, fordi Kaja hadde en saiko gigantisk edderkopp med dødslange ben på rommet sitt.. dritskummelt, jeg dævva...  Pleier ikke være redd for edderkopper, men den der var faktisk stor altså.. hahaha Beachlook
shorts: Zara  topp: Bik Bok  belte: Lindex  sko: Super Mode (Stockholm)  solbriller: HM  

Det er så grufult alt som har skjedd de siste dagene. Det er ubegripelig og føles helt uvirkelig. Jeg synes det er så fælt at denne mannen tok den avgjørelsen ved å gjøre den handlingen han gjorde, det er rett og slett så forferdelig galt. Jeg kondolerer så utrolig mye til de pårørende som ble truffet av denne nyheten, og føler med dem. Det er fint at Norge er så sterkt og står sammen ved å støtte hverandre, trøste hverandre og være der for hverandre. Det er noe som er viktig i en tid som dette, og som jeg tror vil bety mye for de som har mistet noen av sine kjære.Svar på spørsmål #1

Hei på dere, jeg vet at mange av dere har ventet på svarene på spørsmålene fra spm. runden, men det har seg sånn at jeg har delt opp spørsmnålene, så det vil si at noen vil komme på video, og noen vil komme her i dette innlegget. Det er noe feil på videoen, så jeg må nå spille den inn på nytt. Shit happens, men det er ikke verdens undergang. Håper svarene er gode nok. Hvis det er noe mere dere lurer på, så er det bare å kommentere det i feltet. Ok, les i vei. Action:

 

 Favoritt antrekk? Jeg har mange mange klær jeg er glad i, men noe favoritt antrekk har jeg ikke...

 Favorittblogg(er)? Jeg har ikke én spesiell favorittblogg, men jeg leser en del ulike blogger flere ganger I uka. Noen av favorittene er Angelica Blick, Hanna, Agnes Løkke og Amalie Hatlevik, Anna Lin Lundsgaard, Ida Fiskaa, Malin Staude, Fashiontoast og Kristine Moen.

hvilke sanger liker du best nå?   Ba ba ba ? Miss Li   Dog days are over ? Florence + The Machines   Blessed - Avicii   Lucky - Jason Mraz   Sushi - Cocoon   The Cave - Mumford & Sons   Daydreamer - Adele   Sunrise - Norah Jones

Hvem er din favorittartist? Har ingen spesiell favoritt, hører for det meste på en hel masse forskjellig musikksjangre, men for tiden er favorittartisten bandet Florence + and The Machines, og sangen jeg aldri blir lei av nå er Naive av The Kooks. Sommer

Vet du om det går an å laste ned Photoscape til Mac? Jeg har prøvd en masse ulike, men ingen har fungert på min, så jeg tror dessverre bare at Photoscape er laget og ment for Microsoft pcer.

 Hvilket redigeringsprogram bruker du? Jeg bruker nå for tiden Photoshop Elements, men er veldig lei av at det ikke har de toolsene jeg ofte har bruk for, så jeg tror at om litt så skal jeg få spart opp til Photoshop CS5. Men ellers så fungerer Elements veldig bra for én som ikke er interessert I å fordype seg sånn I redigering og bruk av mange tools.

Hvor finner du HTML-koder? Jeg er ikke god på html-koder, så hvis du mener angående designet, så må du nesten spørre Hanna.

I videoen fra Stavern, ble den filmet ved lydhusstranden camping? Jepp, det ble den.

Har du noe tips til å tjene penger? Hmm, jeg er ingen penge og veileder ekspert, men det gjelder vel bare å finne seg ett mål du virkelig har lyst til å oppnå så er det bare å starte å spare. Barnesitting for småbarn er jo alltids greit og er som oftest veldig koselig. Dessuten kan man søke til sommerjobb før sommeren. En smart mate å samle opp penger på og som faktisk fungerer etter tid, er å finne en boks f.eks, og hver gang du tjener opp en slant - uansett hvor lite/mye det er - putte det oppe i boksen, da vil du merke etter tid at den ene 20kroningen faktisk går til noe bedre enn den ene Mc Flurryen du hadde så inderlig lyst på men klarte å motstå. 

Kan du lage en whats in my bag video? Det hørtes morsomt ut, så det kan jeg sikkert få til!

Kan du lage Video av rommet ditt? Sånn ordentlig`? Jeg lagde en video av rommet mitt for noen måneder siden, og det har ikke forandret seg stort siden, untatt at jeg har fått et klesstativ stående på gulvet med noen klær hengende på. 

 -Kan du lage en "mågjørevideo"? Jeg skulle faktisk ha en med Natalie før sommerferien, men tiden gikk fort, så nå tror jeg vi må få tatt den etter ferien en gang.

Hvor skal du i sommerferien? Jeg har allerede vært i Stockholm, hytta, Stavern hos farfar og farmor, Son hos Theresa og skal videre til Danmark på fotballcup, litt mere på hytta og siste uke hjemme. Dette tror jeg vil bli en fin sommer.

Kan du snakke litt om de forskjellige linsene til canon speilrefleks? Jeg kan ikke noe særlig mye om de forskjellige linsene/objektivene til Canon speilrefleks dessverre, untatt litt fakta om mine egne.

Favorittbilde? Har faktisk inget særlig spesielt?

Synes du Frida Baklund er den kuleste i verden? Nissh, tulla, jo

Kan du legge ut spilleliste? Det kan jeg, jeg lagde en spilleliste med litt sommerfavoritter for noen uker siden: Trykk her

Kan du vise hvordan du redigerer bildene dine? Jeg synes at ingen redigering bør være lik alle andres, så derfor vil jeg også holde min egen metode for meg selv. That's just how it is. 

Hva ser du på på tv? Ser ikke mye på tv lengre, men som oftest er det CSI og Criminal Minds på kvelden med mamma, Frustrerte fruer, eller Gilmore Girls. <3

 HVor mye penger bruker du i uken? Kommer veldig an på hva det er jeg skal bruke pengene på. Om det er en blyant eller en kjole, kan være fra 20kr til 300 f.eks, men som sagt kommer det veldig an på.       

Er det irr å ha reggis, ( jeg skal få det snart) Nei, nå merker jeg det knapt, untatt etter at jeg har strammet, da er det shit ømt.

Har du noen favorittfilmer? Ja, jeg har faktisk et par. Å kunne sette seg ned og se på film er noe jeg virkelig elsker. Det får meg alltid i god stemning, og det hjelper på humøret. Tre filmer jeg kan anbefale er ?No reservations?  ?Elisabethtown?  og ?Definitely, maybe?. Favorittsjangeren min er romantisk komedie, og jeg blir aldri lei av gråtefilmer. Film er den beste oppfinnelsen i hele verdenshistorien som noen gang har eksistert. Synes jeg.

Hvor lenge skal du ha reggulering? Forhåpentligvis til slutten av niende nå..

Kan du fortelle litt om kamerautstyret ditt? Det kan jeg godt. Jeg har og bruker kameraet Canon EOS 550D og er eier av objektivet 50mm med en blender på 1.8. 550D-en er spesielt godt egnet til filming. 50mm-en har en blender på 1.8, noe som vil si at det kommer mye lys og gjør at når du fokuserer på noe, blir bakgrunnen litt uklar og bokeh aktig. Annet enn disse to standarene mine så bruker jeg en fjernutløser fra Canon som jeg ofte bruker til å ta antrekks bilder, og det fungerer helt toppers! Ellers har jeg også et kamerastativ fra Benron.

Kjenner du Theresa fra Thien.blogg.no? Ja, det gjør jeg.

Hvor får du inspirasjonen til stilen din fra? Det er et spørsmål jeg får som det ofte er vanskelig å svare på, men jeg kan egentlig si at mye av inspirasjonen kommer fra moteblogger(spesielt svenske, det er nemlig så mange derifra som har så herlig stil), gaten, moteblad som Costume, Det Nye og Cosmopolitan, og filmer. Elsker filmer hvor personene har så mange fine og inspirerende klær, da blir det ekstra gøy å se på.

Første ord du tenker på når du hører justin bieber? Lilla and his hair

Har du noen fremtidsplaner, i så fall: hva? Ehm, jeg har lyst til å studere foto, og håper på å kunne jobbe som freelans fotograf når jeg blir eldre. Tre mål jeg har med livet er: lage en bakebok, holde en fotoutstilling og kjøpe båt.

Noe annet du lurer på? Some wonderful summer days
photo_privat

Hei på dere alle sammen. Jeg har vært i Stavern uten nett i en uke snart nå, så der er grunnen til ingen blogging. Jeg har ingen anelse om hva jeg skal poste på denne bloggen lenger, og jeg vet ikke hva som er interessant, derfor prøver jeg og komme opp med litt ulike ideer som jeg skal gjøre fremover, og jeg håper at statistikken snart vil stige litt igjen istedenfor bare at den daler i nedoverbakke, noe som ikke er så motiverende, men alt har jo en grunn. Dagene her i Stavern har vært super herlige. Vi har både hatt sol og regn, og brukt dagene på å spille kort, kjøre båt og badet. I går dro vi med båten ut til Helgeroa og ut til en liten holme hvor vi snorklet etter blåskjell og badet i vannet som faktisk var overraskende varmt. Jeg koser meg sånn, og det er fint å kunne ha litt tid hvor man prioriterer familien. I morgen har Thea bursdag, og da skal vi feire med både kake og muffins. Det blir nok koselig. Jeg håper alle nordmenn har det bra etter det forferdelige som har skjedd nede i Oslo, håper folk er i sikkerhet. Exotic and colorful

En liten film fra dagen på Fjärilshuset i Hagaparken i Stockholm. Det var så mange fine og fargerike sommerfugler at jeg ble skiklig motivert for å filme og ta bilder av dem. Nå skal jeg på en liten biltur til Farmor og Farfar i Stavern. Der skal vi være en uke nå, og jeg gleder meg masse til mange solfyllte dager på stranden og spising av is. Ferie er fintINNKJØP FRA LONDON


edit; kommer noe mer.

I London fikk jeg kjøpt meg en del ja. Jeg brukte nok en del tid inni alle disse butikkene, så jeg skal si pappa var overraskende tålmodig. Når vi tok turen innom Abercrombie, så klarte jeg å bruke 3000kr på 5 PLAGG av de 4500kronene jeg hadde spart lenge! 5 PLAGG sier jeg dere, da skjønner man at Abercrombie er dyrt ja. Så nå skylder jeg papsen 1600kr, og sitter igjen med et hav av klær og stuff jeg er superfornøyd med.

Likte du innkjøpene?photography ; chapter one, London 2011

Lørdag 19. Februar kl. 05.00 dro jeg til byen som allerede hadde begynt å blomstre, London. Jeg var stuptrett så jeg sov en del på flyet. Turen hadde jeg fått av pappa, og vi skulle være der i en uke.(!) Kameraet var jo selvfølgelig med ooveralt, men jeg kan dessverre bare vise dere deler av det. Her er capture one!


Flyturen tok rundt 2timer, og jeg sov mesteparten. Når vi ankom flyplassen Gatwick i London etter noen søvnige timer skulle pappa gå for å hente en tralle, og tok med seg i samme slengen en Frappé til meg. For en god start! Det var en av delene jeg hadde gledet meg masse til, nemlig fordi Starbucks hadde totalt seriøst 15 forskjellige frappucinoer å velge i mellom. Men jeg synes da Caramel creme med pyttelitte kaffe i er best.

Pappa.

Vi fikk oppleve soloppgangen på flyet. Det var rimelig koselig skal jeg si. Jee.
Ja t-bane ble tatt utrolig mye, og bare for å komme fra hotellet vårt til byen måtte vi ta (i rekkefølge) buss i 15min, deretter tog i 20min, og til slutt t-bane hvor langt vi skulle den dagen. Egentlig var det veldig koselig, for jeg ble virkelig gdt kjent emd disse transportmidlene. Ha ha.

På mandagen hade jeg bursdag, og vi tok oss en tur til Buckingham palace, og gikk en tur i St. James park. Mandeltrærne blomstret for fullt, og noen begynte til å med å miste blomster. Jeg elsker fargen på treet, rosaaa!


Det var mange frittgående dyr i parken, blandt annet pelikaner, ender, svaner, ekkorn, og alle slags fugler og krek du vet om. Jeg skulle ta et bildet av gjerdet med dyrene i bakgrunnen, og så plutselig hoppet denne chipmunken opp, så jeg fikk bildet av den i samme slengen.

Shopping ble det nesten hver dag, bare litt her og der liksom, og det hendte vi dro på markeder der jeg fant litt bruktbutikker og slikt. Life heaven!

Leicester square. Der jeg kom for første gang på 4 år opp fra t-banen og så London. Weeii.

Oda var samtidig som meg i London, og vi fikk truffet hverandre på Starbucks kafeen i en sidegate i Oxford street. Kjempe koselig, og vi snakket somregel bare om hva vi hadde kjøpt. Hun kom med bæreposer i mens jeg hadde fått kjøpt meg to.


// Canon EOS 5D + canon ef f/1.8Hotel Deluxe

Vi må jo få prøvd å lese litt i ferien og da... Uansett om jeg bare har lest femti sider or something.
Lipton Tea!
De siste dagene nå har vi bodd på hotell her i Sverige. Grunnen er fordi vi har vært i begravelse. Men det noe annet vi ikke trenger å gå inn på nå...
Saken er at det har vært veldig koselig her! Hele familien samlet rundt et stort rundbord hver morgen. Tanter, onkler, fettere & kusiner, besteforeldre, og meg, pappa og Thea. Virkelig luksusfrokost var det og, stor buffe med masse godt. Hihi, egg, sjokolademelk, smoothie, masse tropisk frukt, pannekaker og annet snadder ble det servert. Ikke rart jeg vil lengte litt! (?)
Er du glad i å bo på Hotel?HUDØY CAMP 2010

Da er jeg kommet hjem fra enda et år med to herlige uker på Hudøy. Dette var altså min femte gang på den kule øya, med masse kule folk og utrolig snasne ledere. Jeg må si at jeg har kost meg veldig! Får håpe at mine gjestebloggere har tatt pusten fra dere. (haha, tull og tøys)
Det var gøy, for jeg kjente noen på kolonien fra før av, derfor ble det mye skravel på gang... Dessverre var jeg litt uheldig en av dagene, for jeg klarte å løpe på noe spist. Jeg fikk et langt kutt på tre centimeter. Ikke særlig dypt, men det ville ikke gro for fasken! Så derfor satt jeg igår å måtte sy fem stakkarslig sting i min kjære fot. 
Vi var 34 jenter på kolonien og vi hadde 9 ledere. Hvis du har vært på Hudøy før, så vet du kanskje at det er ganske mange andre kolonier på øya. Nemlig hele 11 stykker. 
◊ Østeråt    ◊ Vika    ◊ Sletta    ◊ Stranda    ◊ Bukta    ◊ Norda    ◊ Støa    ◊ Roa    ◊ Høgda    ◊ Lia    ◊ Frydenlund
fv. Cathrine, Ylva, Alva og Frida!  (fra Hudøy Open, vi var på X-treme makeover og ble forvandlet til Indianere..)
Troll
Nompilo sov godt sammenkrøket i hengekøye i Naustet.
Noe av det vi opplevde var: Disko, siling, ro i båt, sove i naustet og lavvo, bading og turer hver dag, konsert med AF1 + dansekurs, "Hudøy Open", "Hudøy dagen" og skummelnatt!
Skummelnatten turte jeg absolutt ikke være med på. Det samme skjedde i fjor. Da lovte jeg meg selv at i år skulle jeg bli med. Dermed Basta! Men sånn ble det jo ofc ikke... Jeg ble vekket med vondt i magen og en søvn som gjorde at jeg ikke skjønte helt hva som skjedde tror jeg. Derfor gikk jeg å la meg igjen! Haha, rett og slett en liten ynkelig pingle.. (Så Theresa, tor ikek du kommer til å få med meg til å se denne filmen du snakker sånn om. Just so you know)
Astrid-Sofie og Sondre
Maud Søta poser vilt!
Ofc, må man jo reklamere litt på ferien også... RIGHT!??
Vi prøvde å få myk hud av gjørme på huden. Det fungerte!
Krabbe med akkutt fødsel!
Memories that will last forever...

Men nå må jeg lade opp kroppen min til i morgen. Skal nemlig i bryllupå til noen venner av oss på hytta! Herlig.
Vært på Hudøy før?
Hva har du gjort disse to ukene?
Les mer i arkivet » Juli 2012 » Juni 2012 » Mai 2012
hits